Изграждане на маса за гърди | Timefortrain

Не може да смяташ себе си за сериозен бодибилдър, ако горното ти тяло съществува само в две измерения т.е. трябва да добавите известна дълбочина към торса, а ние знаем как точно да го направите.

Възползвайте се от тези три съвета и ги включете директно в тренировката, която правите сега.

Съвет 1: Фокус отпред

Много от мускулните групи участват в движението – трицепс и предно рамо – така че ако искате да изградите по-голям гръден кош, трябва да направите каквото можете, за да сте сигурни, че натоварвате конкретната мускулна група.

Изграждане на маса за гърди 01 | TimefortrainИзграждане на маса за гърди 02 | Timefortrain

 

Много повдигачи се опитват да направят това, като поставят краката си на пейката, но има по-лесен начин, който ви позволява да вдигате по-голяма тежест. Това е толкова просто, колкото издърпване на раменете назад – и да изпънете гръдния кош напред.

Когато някои фитнес инструктори казват да “изолирате” нямат предвид, че това е изолирано упражнение.

Когато раменете ви се придвижват напред, предни делтовидни мускули се включват. Това означава, че гръдният кош се деактивира и не получава пълната полза от упражнението.

Да, това звучи лесно, но трябва да имате предвид следното нещо: Вие наистина трябва да се концентрирате в целия диапазон на движение, за да изолирате гърдите. Ако не го направите, цялото натискане в света няма да ви помогне да изградите гърдите си.

Съвет 2: спрете с миксацията на дъмбелите

Много фитнес маниаци знаят, че тренировката под напрежение е един от най-характерните ключове за растежа на мускулите.

Някои хора, изпълняват упражнението (с помощта на дъмбели) с наклонена пейка, спирайки ръцете си точно преди да стигнат до върха, защото когато стигнете до върховата точка, всъщност деактивирате мускула, защото вече няма никакво напрежение в самия мускул, тъй като не преминава през никакво движение или свиване.

Разбира се, това е само един начин на изпълнение. Други пък, взимат тежки дъмбели (толкова тежки, колкото може да направите с тях от 5 до 7 или 8 повторения) и изпълняват упражнението точно обратно, като изпъват ръцете си във върховата форма. Затова трябва сами да прецените, кое движение напряга вашите гръдни мускули най-добре и да правите само него, като сменяте килограмите или повторенията в зависимост от това, каква е вашата цел.

Това може да не звучи като голяма промяна, но е така. За да видите колко е различно, направете сет, където отивате до 100% свиване, а друг, където спирате на 85-90%

Времето под напрежение може да се увеличи при всяко упражнение на гръдния кош, включително и при наклона на пейката.

Изграждане на маса за гърди 03 | Timefortrain

Когато завършите обхвата на движение и заключите, гръдният кош няма никакво напрежение, защото всичко е заключено. След като започнете да огъвате лактите, веднага трябва да активирате гърдите, за да контролирате теглото.

Ако поддържате активна мускулната група, ще се възползвате максимално от всяко упражнение и ще стимулирате гърдите си да ставате по-големи.

Съвет 3: Висок приоритет на трицепса

Има причина гърдите и трицепсите да са толкова често тренирани заедно в тренировките.

При всякакъв вид натискане, трицепсите ще бъдат доста голяма вторична мускулна група. Не забравяйте да работите с трицепса. Така че, ако вече сте тренирали ръцете си през седмицата, не се притеснявайте да включите допълнителна серия или упражнение за трицепсите, като се съсредоточите върху следните упражнения:

Разбира се, може да се посъветвате с нас чрез контактната форма, кои упражнения са подходящи за вас и какви повторения, в зависимост от това, каква е вашата цел.

Може да видите също кои са най-добрите упражнение за изграждане на мускулна за гърди.

Хайде сега да правим гърди!

 

Препоръчваме ви също:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *