Кой не иска да се чувства добре, да има ясен ум и да бъде в отлична форма? Но как може да постигнем това? Един от отговорите на този въпрос се намира в природата и се нарича гинко билоба. За неговите ползи и действие ще разберем от специалистите от екипа на Витамаг, които ще споделят своето мнение по темата в тази статия.

Гинко билоба: Какво трябва да знаем?

Това е древно дърво, наричано още „дървото на живота“, защото се смята, че е сред най-старите видове на Земята. Листата му са били използвани в традиционната медицина в продължение на хилядолетия, а днес те са основна съставка на множество хранителни добавки.

Какво е действието на гинко билобата?

Една от основните причини да бъде толкова популярна, е нейната способност да подпомага мозъчната функция. Но как точно действа върху нашия мозък и какви са ползите ѝ? 

Гинко билоба стимулира кръвообращението към мозъка, което води до подобряване на паметта и концентрацията. Редовният ѝ прием може да предотврати или да забави развитието на някои неврологични заболявания.

А знаете ли, че гинко билоба е един от най-мощните природни антиоксиданти? Но каква е ролята им в нашия организъм?

Свободните радикали са вредни молекули, които може да повредят клетките ни. Тук идва ползата от антиоксидантите в гинко билоба, които неутрализират тези вредни молекули. Те предотвратяват преждевременното стареене на кожата и я защитават от уврежданията на UV лъчите.

Как да включим гинко билоба в нашия режим?

Ако сте решили да опитате ползите на тази природна добавка, има няколко начина да я включите в ежедневието си:

  • чай – пиенето на топла напитка от тази съставка е един от най-популярните начини;
  • хранителни добавки – в повечето аптеки или магазини за здравословно хранене гинко билоба се предлага под формата на капсули или таблетки;
  • консултирайте се с лекар – трябва да знаете, че както при всяка друга добавка, за да получите максимална полза и за да избегнете евентуални странични ефекти, е необходима консултация с лекар или фармацевт.

Много хора по целия свят приемат или са приемали гинко билоба и са установили нейните ползи и положителни свойства. Някои от тях забелязват подобрение в ума и концентрацията, докато други – в паметта и общото здравословно състояние.

Гинко билоба е отличен избор за всички, които искат да подобрят мозъчната си функция, да защитят тялото си от свободните радикали или просто да добавят нещо ново към здравословния си режим.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *