6 причини защо трябва да приемате BCAA

Слабо дефинирани като 3 аминокиселини, които инхибират разграждането на мускулните протеини, BCAA осигуряват на тялото редица ползи. Основна част от всяка здравословна диета, приемането на BCAA е чудесно за вашето здраве по различни причини.

Ако обмисляте да използвате витамини или добавки, за да подобрите здравето си, BCAA са отличен вариант.

По-плътни мускули / намаляване на мазнините

Една от основните атракции на приема на BCAA е, че те могат да ни помогнат да създадем по-стройни мускули. Проучванията показват, че BCAA могат едновременно да подобрят постната мускулна маса, като същевременно намаляват процента на мазнини в тялото.

Намаляване на мускулните щети

Освен че помагат за изграждането на по-стройни мускули, BCAA могат да помогнат и за намаляване на мускулното увреждане. Най-често причинено от режими на тренировки с висока интензивност, мускулните увреждания се появяват, когато редовно се включваме в интензивни тренировки или просто се изтласкваме отвъд нашите граници – мускулни трески.

Увеличаване на мускулната маса

Освен това, BCAA не само може да намали мускулното увреждане и да ви помогне да изградите по-стройни мускули, но също така може да ви помогне да изградите повече мускулна маса като цяло.

BCAA аминокиселини активират основните ензими за мускулния растеж, което улеснява изграждането и увеличаването на мускулната ви маса, когато тренирате с тежести или тренирате редовно.

По-малко умора от упражнения

Едно от най-търсените предимства на BCAA е, че те имат способността да помогнат за намаляване на умората, причинена от тренировка. Без значение колко често тренирате или в каква форма може да се намира тялото ви, вероятно изпитвате умора от постоянна работа. Като се има предвид, че мускулите ви използват BCAA по време на тренировки, това причинява изобилие от тези аминокиселини да присъстват в кръвообращението ви.

Като приемате BCAA, можете да поддържате нивата си нагоре, което след това ще помогне да се противодейства на освобождаването на триптофан, предизвикващ умора. Това също може да доведе до повишено ниво на издръжливост.

Лечение на чернодробни заболявания

Друго много важно предимство на приема на BCAA е, че те могат да помогнат на тези с чернодробни заболявания. Според проучване, проведено през 2017 г., когато BCAA са били давани на различни хора, страдащи от чернодробна цироза, резултатите от техния модел за краен стадий на чернодробни заболявания за показали значително подобрение. Обикновено лекарите изчисляват този резултат, като измерват наличието на определени токсини в кръвта, които служат като индикация, че черният дроб се влошава.

Помага за поддържане на нивата на захарта

И накрая, BCAA могат да помогнат за поддържане на нормални нива на кръвна захар. Всъщност две отделни проучвания показват, че както левцинът, така и изолевцинът могат да помогнат за повишаване на производството на инсулинови нива, което от своя страна помага на мускулите ви да се справят с глюкозата и впоследствие понижава нивата на кръвната ви захар.

Като цяло, като част от добре балансирана диета, приемането на BCAA може да върши чудеса. Без значение дали търсите да увеличите обема си, да намалите умората от упражнения, да намалите щетите, причинени на мускулите след тренировка, да поддържате нормални нива на кръвна захар, да намалите проблемите, свързани с чернодробно заболяване или просто да изградите по-стройни мускули, BCAA са потенциал инструмент, който да улесни постигането на тези цели.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *