Какви типове хранителни добавки е препоръчително да се използват и за какво

Добавките могат да ви помогнат да постигнете фитнес целите си по-бързо. Разбира се, те не са абсолютно необходими и можете да постигнете желаните резултати без тях , но те със сигурност ще помогнат за ускоряване на процеса. Винаги трябва да се консултирате с вашия личен лекар преди да вземете нови добавки и да се уверите, че сте чели опаковката.

Протеин на прах

Протеин на прах
Протеин на прах | Timefortrain

Протеинът е от съществено значение за растежа на мускулите и получаването на достатъчно протеин само чрез храна може да бъде трудно за някои жени. Когато тренирате, мускулните ви влакна се разкъсват и се нуждаете от протеини за възстановяване и растеж.

Протеинът се абсорбира в кръвта ви много по-бързо от храната, така че е полезно да пиете протеин веднага след тренировка, за да започнете процеса за възстановяване на мускулите.

Има различни видове на пазара, но е препоръчително да си намерите протеин с ниско съдържание на въглехидрати и ниски калории.

BCAAS

BCAA
BCAA | Timefortrain

Тези аминокиселин предотвратяват разграждането на мускулите по време на тренировка и ви помагат да постигнете по-бързо възстановяване с по-малко възпаление на мускулите.

 

L-Carnitine

L-Carnitine | Timefortrain
L-Carnitine | Timefortrain

L-карнитинът по същество помага на тялото да произвежда енергия. Това е естествено срещаща се аминокиселина, която увеличава метаболизма на мазнините и помага на тялото ви да съхранява мазнини.

Интензивното упражнение е известно, че намалява l-карнитин и някои проучвания показват, че може да подобри

производителността и издръжливостта. Вземете го преди тренировка

L-Glutamine

Глутаминът е естествено срещаща се аминокиселина и прави редица неща, включително и захранването на имунната ви система. Когато тренирате тялото ви е подложено на стрес и може да се нуждаете от повече глутамин, отколкото сте способни да произвеждате, така че мускулите ви да освобождават глутамина, за да го използвате като гориво.
Така че приемането на глутамин като добавка ще помогне за предотвратяване на влошаване на мускулите и помощ при възстановяване. Препоръчително е глутамина да се взима под формата на прах.

Рибено масло

Рибното масло съдържа есенциални мастни киселини и взимането му има толкова много предимства. Въпреки че не може директно да помогне на растежа на мускулите, то подобрява общото ви здраве, което на свой ред ще ви позволи да тренирате по-добре и да видите по-добри резултати.

Рибното масло подпомага за загуба на мазнини, понижаването на холестерола и управление на стреса.
Прием: по всяко време на деня.

Креатин

Креатинът доставя енергия за вашите мускули и повишава ефективността ви. Тази добавки ви позволява да изпълнявате упражненията с по-висока интензивност, отколкото обикновено. Така че можете да натискате по-силно и да виждате резултатите по-бързо. Някои хора смятат, че креатинът ви кара да се подувате, но това е само мит. Можете да вземате креатин преди тренировка, по време на тренировка и след тренировка.

Обобщение

Подходящите хранителни добавки за всяка една жена са:

  • протеин на прах;
  • BCAAS аминокиселини;
  • L-Carnitine;
  • L-Glutamine;
  • Рибено масло;
  • Креатин.

Вижте още:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *