Открийте истината за това, какво е необходимо, за да направите ултра издълбани и нацепени коремни мускули, или така наречени “плочки” с тренировки, хранене и хранителни добавки.

Опитвали ли сте се да правите абсолютно всичко възможно, за да се лишите от нежеланите телесни мазнини в коремната област?

През следващите няколко минути, които ще ви отнемат, за да прочетете това, ще научите три ключови фундаментални принципа, разработени от напреднали треньори и опитни изследователи, както и едни от най-известните културисти.

Сега е времето когато трябва да проверите своята програма и да предефинирате смисъла за получаване на мускули на корема. Прочетете тази статия и започнете вашата трансформация.

Строга и последователна културистична диета

Основната цел на вашата хранителна стратегия е да се придържате към плътна мускулатура, колко е възможно, докато “унищожавате нежеланите мазнини” от коремната област. За да се постигне това, трябва да следвате целенасочения план на диетата, която доставя всички необходими хранителни вещества на мускулите ви.

Едни от основните принципи, които ще трябва да се следват стриктно е да ядете чисто при интервали. За повечето културисти, яденето на малки количества ястия на всеки два три часа е ефективен начин , да се поддържа постоянен поток от мускулно подхранващи вещества, влизащи в тялото. Също така, по този начин се поддържа положителен азотен баланс и анаболно състояние на мускулните клетки.

Тази стратегия ще допринесе за изгарянето на вашите мазнини, чрез многократно стимулиране на обмяната на веществата чрез биологичен процес, известен като топлинен ефект на храните.

Когато имате контрол върху въглехидратите и размера на храната, вие също така ще поддържате здравословни нива на кръвната захар и инсулина.

Сега ще видите една примерна диета на един културист:

Първо ястие: 08:00 часа.

 • 2 цели яйца;
 • 4 белтъка;
 • ½ купа овесена каша.

Второ ястие: 10:30 часа.

 • 1 купа нискомаслена извара;
 • 20 гр. бадеми.

Трето ястие: 13:00 часа.

  • от 300 до 400 гр. пилешко месо;
  • ¼ купа кафяв ориз.

Четвърто ястие: 15:30 часа.

 • 300 гр. бяла риба;

Пето ястие: 18:00 часа.

 • две дози суроватъчен протеин;
 • половин купа овесена каша.

Шесто ястие: 19:00 часа.

 • 300 грама телешка пържола;
 • 200 грама броколи.

Седмо ястие: 21:30 часа.

 • две цели яйца;
 • 4 белтъка;
 • една лъжица фъстъчено масло.

Какво виждаме от примера?

Tова е режима на хранене на известен кулутрист с много опит зад гърба си. Това е само пример, как да имате контрол върху въглехидратите си и начина на хранене.

Висока интензивност на коремната област

Една от възможните причини бодибилдърите да не могат да получат коремни мускули които е да се открояват е липсата на достатъчни тренировки в тази област. Трябва да има достатъчно съпротивление, обем или интензивност, за да се предизвика хипертрофия.

Истината е, че ако наистина искате вашите коремни мускули да бъдат забелязвани, трябва да се отнасяте с тях, както към всяка друга мускулна група от тялото ви. Трябва да ги бомбардирате от всички ъгли.

Анатомично погледнато, не са толкова структурно различни от много други мускулни групи във вашето тяло, като прасците или предмишниците.

Използвайте кардио тренировките, за да увеличите максимално изгарянето на мазнини

Друга причини бодибилдърите да се провалят в опита си да изваят перфектни коремни мускули е че те не изгарят достатъчно натрупаните мазнини, които обгръщат плочките. Повечето от нас ще трябва да се ангажираме с някаква форма на сърдечно-съдова дейност, освобождавайки свободни мастни киселини, които могат да бъдат използвани като гориво.

Много опитни бодибилдъри предпочитат да правят кардио тренировките си рано сутрин, преди първото хранене.

За да се запази трудно получените мускули, повечето културисти поддържат интензивност на тяхното кардио около 55-65 процента от всички посочени физически натоварвания. Тази стратегия може да запази мускулния гликоген и да изгори пропорционално повече мазнини.

Важно е да се не прекалява с продължителността и честотата на вашите кардио упражнения.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *