Тежките тренировки във фитнес залата може да доведе до по-големи, по-здрави и силни мускули. Също така, в края на тренировката може да се почувствате разрушени. С правилната хранителна добавка, можете да сведете до минимум болезнеността, да продължите към следващата си тренировка и дори да изгаряте малко повече мазнини.

Всички знаем болката, която настъпва след първия ден тренировка за крака от седмици, или след изморителна тренировка с висока интензивност. Правилното хранене, сънят и добре разработената схема за тренировка могат да ви помогнат да се справите с ужасната мускулна треска.

Ето няколко добавки, които да ви помогнат да управлявате мускулната треска и да смалявате тренировките си последователно. Колкото по-бързо се възстановите, толкова по-бързо ще се върнете към рутината:

  • аминокиселини BCAAs;
  • рибено масло (Omega);
  • L-carnitine.

Разклонена верига аминокиселини (BCAAs)

Има причина BCAA да са в почти всеки продукт след тренировка. Те работят! Аминокиселините левцин, изолевцин и валин са важни за изграждането на мускулите и намаляването на разграждането на мускулите.

Разклонена верига аминокиселини

Целта на тежките тренировки е да разкъса вашите мускулни влакна, за да могат да се възстановяват по-големи и по-силни. Този процес може да предизвика хаус върху протеините, които изграждат вашите мускулни влакна и да превърнат дори най-простите дейности, като да станете от леглото, в смъртоносна борба.

Разклонената верига аминокиселини служат като ефективен суплемент за възстановяване, като помагат за намаляване на мускулната треска след тренировка и времето за възстановяване, което е необходимо между тренировките.

Рибено масло

Рибеното масло е един от най-разнообразните добавки на пазара. От поддържането на здраво сърце до помагане при управлението на теглото, рибеното масло е интелигентен начин да подобрите цялостното си здраве. Когато става въпрос за възстановяване, тази хранителна добавка няма да ви разочарова.

Рибено масло

ЕЙКОЗАПЕНТАЕНОВА (EPA) И ДОКОЗАХЕКСАЕНОВА (DHA) са две основни мастни киселини, открити в рибеното масло, които противовъзпалителни свойства, които спомагат за намаляването на мускулната болезненост след тренировка.
При проучвания, при които се използва суплементация на рибено масло, хората са докладвали за по-малко болка, по-малко мускулни подувания и по-голям обем. Това подобрение най-вероятно се дължи на способността на рибеното масло да укрепва клетъчните мембрани, като същевременно намалява оскидативния стрес, който съпътства интензивното физическо натоварване.

L-Carnitine L-Tartrate

По-широко признат като средство за изгаряне на мазнини, L-карнитинът се появява като важна добавка за възстановяване при физическо натоварване. Чрез намаляване на натрупването на амоняк и увеличаване на притока на кръв по време и след тренировка, L-карнитинът може да помогне за оптимизиране на процеса на възстановяване на тъкънта след тренировка.

L-Carnitine

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *