Изтласкване на щанга от лег с тесен хват

6
Steps

Изтласкване на щанга от лег с тесен хват
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват

Изтласкване на щанга от лег с тесен хват

Muscle Group:

Трицепс

Categories:

Equipment:

Лежанка, прав лост

Инструкции за изпълнение

  1. Легнете на равна лежанка. С помощта на тясна хватка (около ширината на рамото), вдигнете лоста от стойката и я задръжте право над вас със заключени ръце. Това ще бъде вашата начална позиция.
  2. Докато вдишвате, спускайте бавно, докато почувствате лоста на средната част на гърдите.
  3. Съвет: Уверете се, че – за разлика от обикновената преса – винаги трябва да държите лактите близо до торса, за да увеличите максимално участието на трицепса.
  4. След втора пауза поставете лоста обратно в стартовата позиция, докато издишвате, като използвате мускулите си на трицепса. Заключете ръцете си в договорената позиция, задръжте за секунда и след това започнете да спускате бавно отново.
  5. Повторете движението за определеното количество повторения.
  6. Когато приключите, поставете лоста обратно на стойката.

Внимание

Ако сте нови в това упражнение, препоръчваме ви да използвате наблюдател. Ако не е налице наблюдател, трябва да бъдете внимателни с килограмите които използвате на щангата.. Също така, бъдете внимателни къде точно спускате лоста. Щангата трябва да бъде върху средната част на гърдите.

Вариации

Това упражнение може да се извърши и с e-z лост, като се използва вътрешен хват, както и дъмбели, в които случаи дланите на ръцете ще бъдат обърнати един към друг.

Photo Gallery

  • tesen-hvat-za-triceps-timefortrain
  • tesen-hvat-za-triceps-timefortrain-2
tesen-hvat-za-triceps-timefortraintesen-hvat-za-triceps-timefortrain-2